Atgal į sąrašą

Žemaičių blynai

Ingredientai

Bulvės, virtos, 1 kilogramas

Kvietiniai miltai, 8 šaukštai

Kiaušiniai, 1 vienetas

Svogūnai, 1 vienetas

Mėsa, virta, 200 gramų

Taukai (kiaulių), 2 šaukštai

Sviestas, 2 šaukštai

Druska

Juodieji pipirai

Gaminimas

Virtas šaltas bulves nulupkite ir sumalkite mėsmale, įmuškite kiaušinį, suberkite pusę miltų, pasūdykite ir išminkykite. Sumalkite virtą mėsą, pridėkite pakepinto svogūno, pipirų, druskos ir sumaišykite. Iš bulvinės tešlos darykite paplotėlius, įdėkite paruoštos mėsos, užlenkite ir suformuokite ovalius blynelius. Pavoliokite likusiuose miltuose ir kepkite riebaluose ant mažos ugnies, kol gražiai apskrus. Tiekite su tirpintu sviestu arba grietine.

Skanaus!