Žemaičių blynai
Ingredientai
Bulvės, virtos, 1 kilogramas
Kvietiniai miltai, 8 šaukštai
Kiaušiniai, 1 vienetas
Svogūnai, 1 vienetas
Mėsa, virta, 200 gramų
Taukai (kiaulių), 2 šaukštai
Sviestas, 2 šaukštai
Druska
Juodieji pipirai
Gaminimas
Virtas šaltas bulves nulupkite ir sumalkite mėsmale, įmuškite kiaušinį, suberkite pusę miltų, pasūdykite ir išminkykite. Sumalkite virtą mėsą, pridėkite pakepinto svogūno, pipirų, druskos ir sumaišykite. Iš bulvinės tešlos darykite paplotėlius, įdėkite paruoštos mėsos, užlenkite ir suformuokite ovalius blynelius. Pavoliokite likusiuose miltuose ir kepkite riebaluose ant mažos ugnies, kol gražiai apskrus. Tiekite su tirpintu sviestu arba grietine.
Skanaus!