Žiediniai kopūstai su pievagrybiais
Ingredientai
Pievagrybiai, 600 gramų
Morkos, 1 vienetas
Svogūnai, 0.5 vieneto
Česnakai, 1 skiltelė
Žiediniai kopūstai, nedidelis, 1 vienetas
Sviestas, arba aliejus, kepti
Druska
Juodieji pipirai, malti
Padažui reikės:
2 šaukštų grietinės
2 šaukštų pomidorų padažo
1 šaukto sojos padažo
Gaminimas
Pievagrybius kruopščiai nuplauti ir supjaustyti griežiniais. Morką sutarkuoti stambia tarka, pusę svogūno galvos ir česnako skiltelę susmulkinti. Žiedinį kopūstą taip pat. Įkaitintame aliejuje arba išlydytame svieste pakepinti tarkuotas morkas. Joms šiek tiek suminkštėjus, sudėti pievagrybius su žiediniais kopūstais ir troškinti uždengtoje keptuvėje. Tuomet sudėti svogūną ir česnaką. Dar truputį patroškinus, supilti padažą ir toliau troškinti, kol visi ingredientai gerai išsitroškins. Paskaninti druska ir maltais juodaisiais pipirais. Patiekti su virtomis bulvėmis.
Skanaus!