Atgal į sąrašą

Žiediniai kopūstai su pievagrybiais

Ingredientai

Pievagrybiai, 600 gramų

Morkos, 1 vienetas

Svogūnai, 0.5 vieneto

Česnakai, 1 skiltelė

Žiediniai kopūstai, nedidelis, 1 vienetas

Sviestas, arba aliejus, kepti

Druska

Juodieji pipirai, malti

Padažui reikės:

2 šaukštų grietinės

2 šaukštų pomidorų padažo

1 šaukto sojos padažo

Gaminimas

Pievagrybius kruopščiai nuplauti ir supjaustyti griežiniais. Morką sutarkuoti stambia tarka, pusę svogūno galvos ir česnako skiltelę susmulkinti. Žiedinį kopūstą taip pat. Įkaitintame aliejuje arba išlydytame svieste pakepinti tarkuotas morkas. Joms šiek tiek suminkštėjus, sudėti pievagrybius su žiediniais kopūstais ir troškinti uždengtoje keptuvėje. Tuomet sudėti svogūną ir česnaką. Dar truputį patroškinus, supilti padažą ir toliau troškinti, kol visi ingredientai gerai išsitroškins. Paskaninti druska ir maltais juodaisiais pipirais. Patiekti su virtomis bulvėmis.

Skanaus!