Atgal į sąrašą

Žuvies filė alaus tešloje

Ingredientai

800 g žuvies filė (menkės ar lydekos)

250 g miltų

2 kiaušinių

1 stiklinės šviesaus alaus

2-3 skiltelių česnako

Šaukštelio tarkuoto šviežio imbiero

1 citrinos sulčių

Druskos

Aitriosios paprikos miltelių

Pipirų

Aliejaus kepti

Gaminimas

Žuvies filė supjaustykite gabaliukais. Indelyje sumaišykite citrinų sultis, smulkintą česnaką, imbierą, žiupsnelį druskos ir pipirų. Šiuo marinatu užpilkite žuvį ir palaikykite 30 min. Dubenyje iki vientisos masės sumaišykite alų, kiaušinius, persijotus miltus. Į tešlą įberkite žiupsnelį aitriosios paprikos, išmaišykite ir palaikykite 20 min. Gruzdintuvėje įkaitinkite aliejų. Žuvies gabaliukus merkite į tešlą ir kepkite apie 4-5 min., kol gražiai apskrus. Nusausinkite ant popierinės servetėlės ir patiekite su daržovėmis.

Skanaus!