Adžika
Ingredientai
Paprika, 1 kilogramas
Pomidorai, 1.5 kilogramo
Morkos, 0.5 kilogramo
Čili, 4 vienetai
Česnakai, galvos, 4 vienetai
Petražolės, 200 gramų
Krapai, 200 gramų
Saulėgražų aliejus, 1 stiklinė
Druska, 4 šaukštai
Cukrus, 2 šaukštai
Gaminimas
Visas daržoves sumalame mėsmale. Morkas prieš tai sutarkuojame, kad lengviau maltųsi. Gautą masę pilame į puodą, supilame aliejų, suberiame druską ir cukrų. Puodą statome ant nedidelės ugnies ir troškiname apie 40 minučių, pamaišydami.
Troškintą masę samčiu pilame į stiklainius, užsukame dangteliais ir apverčiame. Konservuotas daržoves laikome šaldytuve arba vėsioje patalpoje.
Adžika – puikus aštrus gruziniškas padažas prie įvairių mėsos patiekalų.
Skanaus!