Apelsinų ir imbierų šerbetas
Ingredientai
8 didelių apelsinų
1 cm ilgio gabalėlio šviežio imbiero
175 g. cukraus pudros
1 citrinos sulčių ir sutarkuotų žievelių
0,5 greipfruto sulčių ir smulkiai sutarkuotų žievelių
mėtų šakelių šerbetui papuošti
Gaminimas
Apelsinus nulupkite. Iš apelsinų minkštimo išrinkite sėkleles ir minkštimą sutrinkite smulkintuvu kartu su nulupto sutarkuoto imbiero mase. Paruoštą masę sudėkite į puodą, įberkite cukraus ir kaitinkite, kol šis ištirps. Į puodą supilkite apelsinų, greipfrutų ir citrinų sultis, suberkite sutarkuotas žieveles, viską gerai išmaišykite. Supilkite masę į šaldymui tinkamą indą ir šaldykite, kol truputį sustings. Tuomet masę ištraukite iš šaldiklio ir išmaišykite.
Masę šaukštu sudėkite į ledaines ir vėl šaldykite šerbetą, kol šis sustings.
Skanaus!