Atgal į sąrašą

Baklažanai, įdaryti daržovėmis ir kalakutiena

Ingredientai

Baklažanai, 5 vienetai

Morkos, 4 vienetai

Svogūnai, 3 vienetai

Česnakai, 4 skiltelės

Brokoliai, 400 gramų

Žiediniai kopūstai, 400 gramų

Kalakuto krutinėlė, 0.5 kilogramo

Druska

Aliejus, kepimui

Kmynai, 4 šaukštai

Juodieji pipirai

Sojos padažas, 4 šaukštai

Cukrus, 2 šaukšteliai

Fermentinis sūris, 250 gramų

Gaminimas

Visas daržoves nuplaukite. Žiedinius kopūstus ir brokolius trumpai apvirkite pasūdytame vandenyje. Morkas pjaustykite nedideliais kubeliais, svogūnus ir česnakus – smulkiai, brokolius ir žiedinius kopūstus – gabaliukais. Baklažanus perpjaukite išilgai, išpjaukite dalį minkštimo, apibarstykite druska ir palikite pusvalandžiui. Išpjautą minkštimo dalį susmulkinkite kubeliais.

Į įkaitintą aliejų dėkite morkas, uždenkite dangčiu ir pakepinkite keletą minučių. Dėkite svogūnus, po kelių minučių – brokolius, žiedinius kopūstus, česnakus, baklažanus. Viską retkarčiais pamaišydami kepinkite kol suminkštės. Baigiant troškinti, dėkite kmynų, druskos, juodųjų pipirų, sojos padažo, cukraus.

Atskirai aliejuje pakepinkite kalakutienos filė, prieš tai ją pamarinavę su česnakais, kmynais, druska ir pipirais (geriausia palikti marinuotis nakčiai).

Paruoštas daržoves sumaišykite su apkeptais kalakutienos gabaliukais.

Kiekvieną baklažano puselę ištepkite šlakeliu sojos padažo ir įdarykite pasiruoštu įdaru, išdėliokite skardoje ir kepkite maždaug 15 minučių vidutiniškai įkaitintoje orkaitėje. Tuomet vėl ištraukite, apibarstykite tarkuotu fermentiniu sūriu ir dar pakepkite orkaitėje maždaug 5-10 minučių, kol išsilydys sūris.

Skanaus!