Baklažanai, įdaryti daržovėmis ir kalakutiena
Ingredientai
Baklažanai, 5 vienetai
Morkos, 4 vienetai
Svogūnai, 3 vienetai
Česnakai, 4 skiltelės
Brokoliai, 400 gramų
Žiediniai kopūstai, 400 gramų
Kalakuto krutinėlė, 0.5 kilogramo
Druska
Aliejus, kepimui
Kmynai, 4 šaukštai
Juodieji pipirai
Sojos padažas, 4 šaukštai
Cukrus, 2 šaukšteliai
Fermentinis sūris, 250 gramų
Gaminimas
Visas daržoves nuplaukite. Žiedinius kopūstus ir brokolius trumpai apvirkite pasūdytame vandenyje. Morkas pjaustykite nedideliais kubeliais, svogūnus ir česnakus – smulkiai, brokolius ir žiedinius kopūstus – gabaliukais. Baklažanus perpjaukite išilgai, išpjaukite dalį minkštimo, apibarstykite druska ir palikite pusvalandžiui. Išpjautą minkštimo dalį susmulkinkite kubeliais.
Į įkaitintą aliejų dėkite morkas, uždenkite dangčiu ir pakepinkite keletą minučių. Dėkite svogūnus, po kelių minučių – brokolius, žiedinius kopūstus, česnakus, baklažanus. Viską retkarčiais pamaišydami kepinkite kol suminkštės. Baigiant troškinti, dėkite kmynų, druskos, juodųjų pipirų, sojos padažo, cukraus.
Atskirai aliejuje pakepinkite kalakutienos filė, prieš tai ją pamarinavę su česnakais, kmynais, druska ir pipirais (geriausia palikti marinuotis nakčiai).
Paruoštas daržoves sumaišykite su apkeptais kalakutienos gabaliukais.
Kiekvieną baklažano puselę ištepkite šlakeliu sojos padažo ir įdarykite pasiruoštu įdaru, išdėliokite skardoje ir kepkite maždaug 15 minučių vidutiniškai įkaitintoje orkaitėje. Tuomet vėl ištraukite, apibarstykite tarkuotu fermentiniu sūriu ir dar pakepkite orkaitėje maždaug 5-10 minučių, kol išsilydys sūris.
Skanaus!