Baklažanai su malta mėsa
Ingredientai
Baklažanai, 3 vienetai
Kiauliena, 400 gramų
Jautiena, 400 gramų
Kiaušiniai, 6 vienetai
Aliejus, 180 gramų
Pienas, 400 mililitrų
Svogūnai, 1 vienetas
Pomidorai, 3 vienetai
Kvietiniai miltai
Druska
Juodieji pipirai
Petražolės, smulkintos
Gaminimas
Nuplauti ir nusausinti baklažanai palaikomi karštoje orkaitėje, kol susiraukšlėja jų odelė. Po to ji nulupama. Baklažanai jokiu būdu neturi apsvilti. Jų negalima lupti metaliniu peiliu, kad nepasikeistų spalva. Nulupti baklažanai supjaustomi juostelėmis, pasūdomi ir truputį palaikomi. Su šaukštu aliejaus patroškinami smulkiai pjaustyti svogūnai ir skiltelėmis supjaustyti pomidorai. Po to jie nukeliami nuo ugnies ir apibarstomi trupučiu pipirų bei smulkiai supjaustytomis petražolėmis. Baklažanai truputį nuspaudžiami, apdžiovinami, pavilgomi kiaušinyje, pavoliojami miltuose ir apkepinami įkaitintame aliejuje. Į formą pasluoksniui sudedami baklažanai ir malta mėsa. Viršuje turi būti baklažanai. Likusieji 5 kiaušiniai suplakami, sumaišomi su pienu ir supilami ant paruošto patiekalo. Kepama orkaitėje maždaug 1 val. Apkepas turi apsitraukti auksine geltona plutele. Patiekiama su tuo pačiu indu, kuriame kepė. Atskirai patiekiamos lapinės salotos.
Skanaus!