Atgal į sąrašą

Baklažanai su malta mėsa

Ingredientai

Baklažanai, 3 vienetai

Kiauliena, 400 gramų

Jautiena, 400 gramų

Kiaušiniai, 6 vienetai

Aliejus, 180 gramų

Pienas, 400 mililitrų

Svogūnai, 1 vienetas

Pomidorai, 3 vienetai

Kvietiniai miltai

Druska

Juodieji pipirai

Petražolės, smulkintos

Gaminimas

Nuplauti ir nusausinti baklažanai palaikomi karštoje orkaitėje, kol susiraukšlėja jų odelė. Po to ji nulupama. Baklažanai jokiu būdu neturi apsvilti. Jų negalima lupti metaliniu peiliu, kad nepasikeistų spalva. Nulupti baklažanai supjaustomi juostelėmis, pasūdomi ir truputį palaikomi. Su šaukštu aliejaus patroškinami smulkiai pjaustyti svogūnai ir skiltelėmis supjaustyti pomidorai. Po to jie nukeliami nuo ugnies ir apibarstomi trupučiu pipirų bei smulkiai supjaustytomis petražolėmis. Baklažanai truputį nuspaudžiami, apdžiovinami, pavilgomi kiaušinyje, pavoliojami miltuose ir apkepinami įkaitintame aliejuje. Į formą pasluoksniui sudedami baklažanai ir malta mėsa. Viršuje turi būti baklažanai. Likusieji 5 kiaušiniai suplakami, sumaišomi su pienu ir supilami ant paruošto patiekalo. Kepama orkaitėje maždaug 1 val. Apkepas turi apsitraukti auksine geltona plutele. Patiekiama su tuo pačiu indu, kuriame kepė. Atskirai patiekiamos lapinės salotos.

Skanaus!