Atgal į sąrašą

Baklažanų apkepėlė su malta kalakutiena

Ingredientai

Baklažanai, 2 vienetai

Kalakutienos faršas, 200 gramų

Morkos, 1 vienetas

Svogūnai, 1 vienetas

Česnakai, 1 skiltelė

Sviestas, 60 gramų

Sojos padažas

Druska

Juodieji pipirai

Cukrus, 1 šaukštelis

Fermentinis sūris, 100 gramų

Gaminimas

Baklažanus nuplaukite, perpjaukite išilgai per pusę ir, apibarstę minkštimą druska, palikite pusvalandžiui. Po pusvalandžio gerai nuplaukite šaltu vandeniu ir išpjaukite dalį minkštimo (nuo žievės turi likti maždaug 1 cm). Svieste pakepinkite morkų kubelius bei susmulkintus svogūnus. Atskirai pakepinkite druska, pipirais, česnakais bei sojos padažo šlakeliu pagardintą maltą kalakutieną. Jai kiek apkepus, sudėkite kubeliais supjaustytus baklažanų minkštimus ir dar patroškinkite 10 min. Į šį troškinį sudėkite pakepintas morkas su svogūnais, pagardinkite juodaisiais pipirais, druska pagal skonį, cukrumi, išmaišykite ir gautu įdaru „prifarširuokite“ baklažanų puseles. Kepkite 200˚C orkaitėje, po 20 min. išimkite, apibarstykite tarkuotu sūriu ir kepkite dar 10 min. Garnyrui skaniausia rinktis virtus, svieste apkepintus ryžius. Į įdaro troškinį tinka įdėti porą šaukštų saldaus čili padažo.

Skanaus!