Atgal į sąrašą

Baklažanų užkepėlė su sūriu

Ingredientai

Baklažanai, 1 vienetas

Pomidorai, vidutiniai, 2 vienetai

Fermentinis sūris, 100 gramų

Kiaušiniai, 2 vienetai

Kvietiniai miltai, 5 šaukštai

Vanduo, 1/3 l

Druska

Česnakai, džiovinti, granulės

Aliejus, kepimui

Gaminimas

Iš 1 kiaušinio, miltų, vandens išplakti tešlą (kaip blynams) ir pagardinti druska. Tešloje apvolioti baklažano griežinėlius (maždaug 6-8 mm storio) ir apkepti aliejuje. Apkeptus baklažanus sudėti į skardą, išklotą kepimo popieriumi. Ant kiekvieno baklažano griežinėlio dėti po griežinėlį pomidoro, pagardinti druska ir sausu česnaku bei apibarstyti tarkuotu fermentiniu sūriu. Paruoštas užkepėles kepti apie 10 min. 200 laipsnių orkaitėje, kol sūris išsilydys. Patiekti su virtais ryžiais ir majonezo – kečupo padažu.

Skanaus!