Atgal į sąrašą

Baltame vyne troškintas triušis

Ingredientai

Triušiena, triušis, 1500 gramų

Prieskoniai, kaukazietiški mėsos su druska, 10 gramų

Saulėgrąžų aliejus, 50 gramų

Abrikosai, džiovinti, 300 gramų

Arbata, juoda, 300 mililitrų

Sviestas, 20 gramų

Sultinys, vištienos, 200 mililitrų

Baltas vynas, sausas, 100 gramų

Svogūnai, 120 gramų

Morkos, 120 gramų

Salierai, lapkočiai, 120 gramų

Česnakai, 10 gramų

Petražolės, 5 gramai

Kvapieji pipirai, 5 vienetai

Lauras, lapai, 2 vienetai

Druska, 20 gramų

Juodieji pipirai, malti, 1 gramas

Čiobreliai, džiovinti, 1 gramas

Gaminimas

Triušį įtrinkite kaukazietiškais mėsos prieskoniais, išmaišytais su saulėgražų aliejumi ir palikite pasimarinuoti. Džiovintus abrikosus išmirkykite juodoje arbatoje. Triušį sukarpykite žirklėmis. Triušieną apkepinkite įkaitintame svieste ir saulėgražų aliejuje. Į troškintuvą sudėkite griežinėliais supjaustytas morkas, svogūnus, salierų lapkočius, česnakų skilteles, petražoles, čiobrelius, lauro lapelį, kvapiuosius pipirus, druską, maltus juoduosius pipirus, apkeptą triušieną, įpilkite vištienos sultinio, uždenkite dangtį ir troškinkite 160˚C orkaitėje apie 45 min. Baigiant kepti, įpilkite baltojo sausojo vyno, sudėkite išimtus iš arbatos abrikosus ir dar 5 min. patroškinkite. Patiekiant, apibarstykite šviežiais čiobrelių lapeliais. Tiekti su balta skrudinta duona ar virtomis daržovėmis.

Skanaus!