Baltame vyne troškintas triušis
Ingredientai
Triušiena, triušis, 1500 gramų
Prieskoniai, kaukazietiški mėsos su druska, 10 gramų
Saulėgrąžų aliejus, 50 gramų
Abrikosai, džiovinti, 300 gramų
Arbata, juoda, 300 mililitrų
Sviestas, 20 gramų
Sultinys, vištienos, 200 mililitrų
Baltas vynas, sausas, 100 gramų
Svogūnai, 120 gramų
Morkos, 120 gramų
Salierai, lapkočiai, 120 gramų
Česnakai, 10 gramų
Petražolės, 5 gramai
Kvapieji pipirai, 5 vienetai
Lauras, lapai, 2 vienetai
Druska, 20 gramų
Juodieji pipirai, malti, 1 gramas
Čiobreliai, džiovinti, 1 gramas
Gaminimas
Triušį įtrinkite kaukazietiškais mėsos prieskoniais, išmaišytais su saulėgražų aliejumi ir palikite pasimarinuoti. Džiovintus abrikosus išmirkykite juodoje arbatoje. Triušį sukarpykite žirklėmis. Triušieną apkepinkite įkaitintame svieste ir saulėgražų aliejuje. Į troškintuvą sudėkite griežinėliais supjaustytas morkas, svogūnus, salierų lapkočius, česnakų skilteles, petražoles, čiobrelius, lauro lapelį, kvapiuosius pipirus, druską, maltus juoduosius pipirus, apkeptą triušieną, įpilkite vištienos sultinio, uždenkite dangtį ir troškinkite 160˚C orkaitėje apie 45 min. Baigiant kepti, įpilkite baltojo sausojo vyno, sudėkite išimtus iš arbatos abrikosus ir dar 5 min. patroškinkite. Patiekiant, apibarstykite šviežiais čiobrelių lapeliais. Tiekti su balta skrudinta duona ar virtomis daržovėmis.
Skanaus!