Atgal į sąrašą

Biskvitinis obuolių pyragas

Ingredientai

Kvietiniai miltai, 125 gramai

Kepimo milteliai, 1 šaukštelis

Cukrus, 100 gramų

Kiaušiniai, 2 vienetai

Sviestas, tirpintas, 50 gramų

Grietinė, 50 mililitrų

Grietinėlė, 50 mililitrų

Obuoliai, 3 vienetai

Vanilinis cukrus, 1 šaukštas

Gaminimas

Miltus sumaišykite su kepimo milteliais. Įmaišykite cukrų, kiaušinius, sviestą, grietinę ir grietinėlę. Maišykite, kol masė taps vientisa. Obuolius nulupkite ir supjaustykite plonomis riekelėmis. Kekso arba kvadratinę 20 x 20 cm kepimo formą patepkite riebalais ir supilkite į ją tešlą. Ant viršaus paskleiskite obuolius, juos šiek tiek įspauskite į tešlą. Kepkite iki 180˚C įkaitintoje orkaitėje 35 min. Iškepusį pyragą pabarstykite vaniliniu cukrumi ir ataušinkite formoje.

Skanaus!