Atgal į sąrašą

Blynų krepšeliai su obuolių įdaru

Ingredientai

100 g rupių kvietinių miltų

50 g sviesto

2 kiaušiniai

80 ml pieno

3 šaukštai cukraus

Aliejaus kepti

Įdarui:

3 saldūs obuoliai

Razinų

Kedrų riešutų

50 g cukraus

100 ml kalvadoso

20 g sviesto

Cinamono

Gaminimas

Blynams skirtus produktus sumaišykite ir 20 minučių palikite šaltoje vietoje. Kai atvės, pilkite į aliejumi pateptą keptuvę ir iškepkite 10 blynelių. Baigę kepti, aliejumi patepkite kekso formeles ir sudėkite į jas iškeptus blynelius. Juos gerai prispauskite prie formelių dugno ir kraštų. Šaukite į iki 175˚C temperatūros įkaitintą orkaitę ir padžiovinkite 15 minučių. Tuomet atvėsinkite ir atsargiai išimkite iš formelių. Obuolius nulupkite, pašalinkite sėklalizdžius, minkštimą supjaustykite mažais kubeliais ir sumaišykite su razinomis, cukrumi, riešutėliais ir cinamonu. Pilkite kalvadosą, viską gerai išmaišykite ir palikite 30 minučių pastovėti. Paruoštą masę dėkite į didelę, sviestu išteptą keptuvę ir, maišydami, kaitinkite ant stiprios ugnies 10 minučių. Baigę kaitinti, į paruoštus krepšelius dėkite įdarą. Tiekdami, pabarstykite cinamonu.

Skanaus!