Blynų krepšeliai su obuolių įdaru
Ingredientai
100 g rupių kvietinių miltų
50 g sviesto
2 kiaušiniai
80 ml pieno
3 šaukštai cukraus
Aliejaus kepti
Įdarui:
3 saldūs obuoliai
Razinų
Kedrų riešutų
50 g cukraus
100 ml kalvadoso
20 g sviesto
Cinamono
Gaminimas
Blynams skirtus produktus sumaišykite ir 20 minučių palikite šaltoje vietoje. Kai atvės, pilkite į aliejumi pateptą keptuvę ir iškepkite 10 blynelių. Baigę kepti, aliejumi patepkite kekso formeles ir sudėkite į jas iškeptus blynelius. Juos gerai prispauskite prie formelių dugno ir kraštų. Šaukite į iki 175˚C temperatūros įkaitintą orkaitę ir padžiovinkite 15 minučių. Tuomet atvėsinkite ir atsargiai išimkite iš formelių. Obuolius nulupkite, pašalinkite sėklalizdžius, minkštimą supjaustykite mažais kubeliais ir sumaišykite su razinomis, cukrumi, riešutėliais ir cinamonu. Pilkite kalvadosą, viską gerai išmaišykite ir palikite 30 minučių pastovėti. Paruoštą masę dėkite į didelę, sviestu išteptą keptuvę ir, maišydami, kaitinkite ant stiprios ugnies 10 minučių. Baigę kaitinti, į paruoštus krepšelius dėkite įdarą. Tiekdami, pabarstykite cinamonu.
Skanaus!