Atgal į sąrašą

Blynų tortas su špinatais

Ingredientai

450 g šviežių špinatų

100 g grikių miltų

50 g kvietinių miltų

Druskos, pipirų

1 šaukštelio kepimo miltelių

2 kiaušinių

300 ml pieno

1 svogūno

1 skiltelės česnako

80 g lydyto sviesto

Muskato riešuto

200 g brinzos

200 g vyšninių pomidorų

Petražolių

Gaminimas

Iki vientisos masės išmaišykite miltus, žiupsnelį druskos, kepimo miltelius, kiaušinius ir pieną. Palaikykite tešlą 20 min. pastovėti. Svogūną ir česnaką smulkiai sukapokite ir pakepinkite su 20 g lydyto sviesto, sudėkite špinatus ir dar pakepinkite, pagardinkite muskato riešutu, druska ir pipirais. Mažais kubeliais supjaustykite brinzą. Nuplaukite pomidorus ir supjaustykite juos į keturias dalis. Sudėkite į špinatus brinzą ir 150 g pomidorų. Didelėje keptuvėje ištirpinkite šiek tiek sviesto ir iškepkite keturis blynus. Ant trijų blynų sukrėskite špinatus. Sudėkite blynus su špinatais vieną ant kito ir uždenkite ketvirtuoju blynu. Papuoškite likusiomis pomidorų skiltelėmis ir petražolių lapeliais.

Skanaus!