Blynų tortas su špinatais
Ingredientai
450 g šviežių špinatų
100 g grikių miltų
50 g kvietinių miltų
Druskos, pipirų
1 šaukštelio kepimo miltelių
2 kiaušinių
300 ml pieno
1 svogūno
1 skiltelės česnako
80 g lydyto sviesto
Muskato riešuto
200 g brinzos
200 g vyšninių pomidorų
Petražolių
Gaminimas
Iki vientisos masės išmaišykite miltus, žiupsnelį druskos, kepimo miltelius, kiaušinius ir pieną. Palaikykite tešlą 20 min. pastovėti. Svogūną ir česnaką smulkiai sukapokite ir pakepinkite su 20 g lydyto sviesto, sudėkite špinatus ir dar pakepinkite, pagardinkite muskato riešutu, druska ir pipirais. Mažais kubeliais supjaustykite brinzą. Nuplaukite pomidorus ir supjaustykite juos į keturias dalis. Sudėkite į špinatus brinzą ir 150 g pomidorų. Didelėje keptuvėje ištirpinkite šiek tiek sviesto ir iškepkite keturis blynus. Ant trijų blynų sukrėskite špinatus. Sudėkite blynus su špinatais vieną ant kito ir uždenkite ketvirtuoju blynu. Papuoškite likusiomis pomidorų skiltelėmis ir petražolių lapeliais.
Skanaus!