Bulvienė
Ingredientai
Bulvės, 5 vienetai
Pienas, 200 mililitrų
Sultinys, 1 vienetas
Svogūnai, laiškai, 30 gramų
Svogūnai, 1 vienetas
Morkos, 1 vienetas
Sviestas, 2 šaukštai
Gaminimas
Bulves išverdame pasūdytame vandenyje. Supjaustome svogūną, šoninę. Morką sutarkuojame kuo smulkiau. Viską pakepiname keptuvėje, pagardiname druska ir kario prieskoniais. Bulvėms išvirus, nupilame dalį vandens ir paliekame tiek, kad vos apsemtų bulves, įdedame kubelį sultinio, du šaukštus sviesto ir sutriname bulves kaip bulvių košei. Sutrynus bulves, supilame pieną, sudedame apkeptas morkas, svogūną bei šoninę, įspaudžiame kelias galvutes česnako, viską pagardiname druska, kario prieskoniais ir pipirais, verdame ant mažos ugnies apie 5 min.
Skanaus!