Bulviniai sklindžiai su česnakine varške
Ingredientai
Bulvės, 5 vienetai
Varškė, pakelis, 0.5 vieneto
Česnakai, 1 skiltelė
Svogūnai, laiškai
Prieskoniai, druska, malti juodieji pipirai
Kiaušiniai, 1 vienetas
Aliejus, kepimui
Česnakinės varškės kremui reikia:
0,5 pakelio varškės
1 šaukšto grietinės
2 šaukštų rūgpienio
trupučio smulkintų šviežių krapų
Gaminimas
Bulves nuskutame, sutarkuojame norimo stambumo tarka ir ištriname su puse pakelio varškės. Įtarkuojame česnako skiltelę, dedame susmulkintus svogūno laiškus, prieskonius, išmaišome, įmušame kiaušinį ir vėl išmaišome. Įkaitintame aliejuje kepame sklindžius.
Paruošiame česnakinės varškės kremą: pusę pakelio varškės ištriname su grietine, rūgpieniu, įspaudžiame česnako skiltelę, pabarstome krapais ir gerai išsukame.
Prieš patiekdami, karštus sklindžius užpilame šiuo varškės kremu.
Skanaus!