Bulvinukas
Ingredientai
Bulvės, 4 vienetai
Svogūnai, 1 vienetas
Česnakai, 2 skiltelės
Sviestas, 3 šaukštai
Ciberžolė, prieskoniai, 1 šaukštelis
Juodieji pipirai
Druska
Jautienos faršas, 100 gramų
Pienas, 100 mililitrų
Vanduo, 0.5 stiklinės
Aliejus, 3 šaukštai
Kečupas, 3 šaukštai
Gaminimas
Išverdame bulves. Kol jos verda, pasiruošiame faršą. Įkaitiname keptuvę, dedame faršą, smulkintą svogūną ir česnaką, žiupsnelį druskos, pilame pusę stiklinės vandens, kelis šaukštus aliejaus, įdedame 3 šaukštus kečupo ir paliekame troškintis. Baigus troškintis, įdedame pipiriukų. Sumaišome bulvių košę: dedame sviestą, druskos, šaukštelį ciberžolės ir pusę stiklinės pieno. Imame kepimo indelį, į jį pilame šiek tiek aliejaus ar sviesto, tada dedame bulvių košę, faršą ir vėl bulvių košę. Jei mėgstate daržoves, galite vietoj viršutinio bulvių sluoksnio uždėti virtų daržovių ir sūrio. Kepame iki 220˚C įkaitintoje orkaitėje apie 10 minučių. Galima užtarkuoti sūrio. Tiekiame su pomidorais ir grietine arba su cibuliene.
Skanaus!