Atgal į sąrašą

Bulvinukas

Ingredientai

Bulvės, 4 vienetai

Svogūnai, 1 vienetas

Česnakai, 2 skiltelės

Sviestas, 3 šaukštai

Ciberžolė, prieskoniai, 1 šaukštelis

Juodieji pipirai

Druska

Jautienos faršas, 100 gramų

Pienas, 100 mililitrų

Vanduo, 0.5 stiklinės

Aliejus, 3 šaukštai

Kečupas, 3 šaukštai

Gaminimas

Išverdame bulves. Kol jos verda, pasiruošiame faršą. Įkaitiname keptuvę, dedame faršą, smulkintą svogūną ir česnaką, žiupsnelį druskos, pilame pusę stiklinės vandens, kelis šaukštus aliejaus, įdedame 3 šaukštus kečupo ir paliekame troškintis. Baigus troškintis, įdedame pipiriukų. Sumaišome bulvių košę: dedame sviestą, druskos, šaukštelį ciberžolės ir pusę stiklinės pieno. Imame kepimo indelį, į jį pilame šiek tiek aliejaus ar sviesto, tada dedame bulvių košę, faršą ir vėl bulvių košę. Jei mėgstate daržoves, galite vietoj viršutinio bulvių sluoksnio uždėti virtų daržovių ir sūrio. Kepame iki 220˚C įkaitintoje orkaitėje apie 10 minučių. Galima užtarkuoti sūrio. Tiekiame su pomidorais ir grietine arba su cibuliene.

Skanaus!