Bulviškienė
Ingredientai
Bulvės, virtos, 6 vienetai
Kiaulienos šoninė, 300 gramų
Svogūnai, 1 vienetas
Sviestas, 50 gramų
Lydytas sūris, tepamas, 100 gramų
Prieskoniai
Kiaušiniai, 1 vienetas
Kečupas, 1 šaukštas
Druska
Juodieji pipirai
Pienas, 0.5 stiklinės
Gaminimas
Į sutrintas bulves dedame sviestą, įpilame pusę stiklinės pieno, įmušame kiaušinį, viską sumaišome. Smulkintą svogūną su šoninę apkepame su šaukštu kečupo. Keptą svogūną su šonine dedame į trintas bulves, sudedame lydytą sūrelį, viską pagardiname druska, pipirais, kario prieskoniais. Galima naudoti ciberžoles bei žolelių prieskonius. Kepame orkaitėje 220˚C apie 15min. Labai sotu ir skanu, ypač su grietine ar cibuliene.
Skanaus!