Cepelinai su mėsa
Ingredientai
Bulvės, žalios, 12 vienetų
Bulvės, virtos, 3 vienetai
Druska
Grietinė
Mėsa, malta, 500 gramų
Svogūnai, 2 vienetai
Taukai (kiaulių), tirpinti, 2 šaukštai
Juodieji pipirai
Gaminimas
Nuskustos bulvės sutarkuojamos ir nusunkiamos. Skystis neišpilamas, bet laukiama, kol nusės krakmolas. Tada skystis nupilamas, o krakmolas sudedamas į tarkius. Virtos bulvės sugrūdamos ir sumaišomos su žalių bulvių tarkiais, krakmolu, pasūdoma, gerai išminkoma.
Į įdarui skirtą maltą mėsą įdedama pakepintų svogūnų, druskos ir pipirų. Imama maždaug po 80 g. tešlos, išplojama, uždedama įdaro, paplotis sulenkiamas, kraštai gerai užspaudžiami ir daromi pailgi kukuliai. Jie dedami į verdantį pasūdytą vandenį ir verdami 20-25 min., atsargiai pamaišant. Išgriebti iš vandens cepelinai sudedami į pašildytą pusdubenį ir užpilami pakepintais riebaluose svogūnais su grietine, spirgučiais. Cepelinams įdaras daromas iš žalios ar virtos mėsos, lašinukų, kepenų, varškės, grybų ar kt.
Išvirę cepelinai užpilami su lašinukais pakepintais svogūnais ir grietine.
Skanaus!