Atgal į sąrašą

„Charčio“ sriuba

Ingredientai

Jautienos kumpis, 500 gramų

Ryžiai, 100 gramų

Paprika, 1 vienetas

Pomidorai, 2 vienetai

Morkos, 1 vienetas

Čili, 1-2 vienetai

Svogūnai, 1 vienetas

Česnakai, 8 skiltelės

Petražolės

Krapai

Prieskoniai, „Itališkos žolelės“

Lauras, džiovinti lapeliai

Druska, 1 šaukštas

Juodieji pipirai, žirneliai, 10 vienetų

Cukrus, 1 šaukštelis

Vanduo, 1.5 litro

Aliejus, kepimui, 2 šaukštai

Sviestas, kepimui, 2 šaukštai

Gaminimas

Jautieną, papriką, pomidorus, morką ir svogūną supjaustome nedideliais kubeliais (morką galima tarkuoti). Česnaką, čili pipirą, petražoles ir krapus sukapojame smulkiau.

Mėsos gabaliukus iš visų pusių pakepiname aliejuje keptuvėje. Iškepusią mėsą ir ryžius verčiame į puodą su verdančiu vandeniu ir verdame apie 10 minučių.

Keptuvėje ištirpiname sviestą ir sumetame papriką, pomidorus, morką, svogūną ir čili pipirą, uždengiame dangčiu. Daržoves pamaišydami, troškiname kol verda mėsa ir ryžiai, apie 10 min. Po to keptuvės turinį dedame į puodą, įberiame druską ir juoduosius pipirus. Verdame apie 20 min. Baigus virti, išjungiame ugnį ir suberiame cukrų, išmaišome. Petražoles, krapus, česnaką, prieskonius ir lauro lapelius beriame ant viršaus, uždengiame dangčiu ir paliekame pastovėti keliolika minučių. Galima tiekti su grietine.

Skanaus!