„Charčio“ sriuba
Ingredientai
Jautienos kumpis, 500 gramų
Ryžiai, 100 gramų
Paprika, 1 vienetas
Pomidorai, 2 vienetai
Morkos, 1 vienetas
Čili, 1-2 vienetai
Svogūnai, 1 vienetas
Česnakai, 8 skiltelės
Petražolės
Krapai
Prieskoniai, „Itališkos žolelės“
Lauras, džiovinti lapeliai
Druska, 1 šaukštas
Juodieji pipirai, žirneliai, 10 vienetų
Cukrus, 1 šaukštelis
Vanduo, 1.5 litro
Aliejus, kepimui, 2 šaukštai
Sviestas, kepimui, 2 šaukštai
Gaminimas
Jautieną, papriką, pomidorus, morką ir svogūną supjaustome nedideliais kubeliais (morką galima tarkuoti). Česnaką, čili pipirą, petražoles ir krapus sukapojame smulkiau.
Mėsos gabaliukus iš visų pusių pakepiname aliejuje keptuvėje. Iškepusią mėsą ir ryžius verčiame į puodą su verdančiu vandeniu ir verdame apie 10 minučių.
Keptuvėje ištirpiname sviestą ir sumetame papriką, pomidorus, morką, svogūną ir čili pipirą, uždengiame dangčiu. Daržoves pamaišydami, troškiname kol verda mėsa ir ryžiai, apie 10 min. Po to keptuvės turinį dedame į puodą, įberiame druską ir juoduosius pipirus. Verdame apie 20 min. Baigus virti, išjungiame ugnį ir suberiame cukrų, išmaišome. Petražoles, krapus, česnaką, prieskonius ir lauro lapelius beriame ant viršaus, uždengiame dangčiu ir paliekame pastovėti keliolika minučių. Galima tiekti su grietine.
Skanaus!