Atgal į sąrašą

Daržovių apkepas su faršu

Ingredientai

Kiaulienos faršas

Bulvės, didelės, 6-7 vienetai

Brokoliai, 1 vienetas

Kiaušiniai, 3 vienetai

Fermentinis sūris, 300-400 gramų

Grietinė, rūgšti, 400 gramų

Prieskoniai

Druska

Gaminimas

Į faršą dedame prieskonių (mėsos, juodųjų pipirų ar kitų mėgstamų). Smulkiai pjaustome brokolius, stambia tarka tarkuojame fermentinį sūrį. Į indą sudedame kiaušinius, brokolius, grietinę ir sūrį, plakame mikseriu ar smulkintuvu, kad gautųsi vientisa masė. Nuskustas bulves susmulkiname griežinėliais, kuriais išklosime skardos dugną. Skardą pašlakstome trupučiu aliejaus ir dedame gražiai bulves (pusę jų). Vieną sluoksnį dedame bulvių, ant jų pilame daržovių masę ir tolygiai išsklaidome ant bulvių. Ant viršaus dedame faršą, uždengiame likusiomis bulvėmis ir užbarstome druskos. Kepame 40 min. orkaitėje. Baigiant kepti, uždengiame folija, kad bulvės daugiau neskrustų. Likus 5 min., apibarstome likusiu sūriu.

Galima dėti ir kitokią mėsyte – antieną, vištieną (virtą), šernieną, stirnieną.

Skanaus!