Atgal į sąrašą

Daržovių troškinys su kiauliena

Ingredientai

Kiaulės kumpis, 400 gramų

Salierai, šaknis, 1 vienetas

Bulvės, 1 vienetas

Morkos, 1 vienetas

Paprika, 1 vienetas

Pomidorai, 1 vienetas

Svogūnai, 1 vienetas

Čili, 1 vienetas

Česnakai, 5 skiltelės

Prieskoniai, kiaulienos, 1 šaukštelis

Alyvuogių aliejus, 2 šaukštai

Aliejus, kepimui, 2 šaukštai

Vanduo, 0.5 litro

Druska, 1 šaukštelis

Lauras, lapeliai, 3 vienetai

Petražolės, šakelės, 5 vienetai

Gaminimas

Mėsą supjaustome nedideliais gabalėliais, pabarstome kiaulienos prieskoniais ir paliekame pusvalandžiui marinuotis.

Tuo tarpu supjaustome daržoves: saliero šaknį, bulvę, papriką, pomidorą, svogūną ir česnaką smulkiname kubeliais, morką ir čili pipirą – plonais griežinėliais.

Keptuvėje, aliejuje, iš visų pusių pakepiname kiaulienos gabalėlius. Dedame juos į troškintuvą. Sudedame smulkintas daržoves, įpilame apie pusę litro vandens, kad apsemtų mėsą ir daržoves, įberiame druskos ir įpilame porą šaukštų alyvuogių aliejaus. Troškintuvą uždengiame dangčiu ir statome ant ugnies. Pamaišydami troškiname apie 30 minučių, kol visos daržovės taps minkštos. Prieš išjungiant ugnį, sudedame petražolių ir lauro lapelius, uždengiame ir dar minutę patroškiname.

Skanaus!