Daržovių troškinys su kiauliena
Ingredientai
Kiaulės kumpis, 400 gramų
Salierai, šaknis, 1 vienetas
Bulvės, 1 vienetas
Morkos, 1 vienetas
Paprika, 1 vienetas
Pomidorai, 1 vienetas
Svogūnai, 1 vienetas
Čili, 1 vienetas
Česnakai, 5 skiltelės
Prieskoniai, kiaulienos, 1 šaukštelis
Alyvuogių aliejus, 2 šaukštai
Aliejus, kepimui, 2 šaukštai
Vanduo, 0.5 litro
Druska, 1 šaukštelis
Lauras, lapeliai, 3 vienetai
Petražolės, šakelės, 5 vienetai
Gaminimas
Mėsą supjaustome nedideliais gabalėliais, pabarstome kiaulienos prieskoniais ir paliekame pusvalandžiui marinuotis.
Tuo tarpu supjaustome daržoves: saliero šaknį, bulvę, papriką, pomidorą, svogūną ir česnaką smulkiname kubeliais, morką ir čili pipirą – plonais griežinėliais.
Keptuvėje, aliejuje, iš visų pusių pakepiname kiaulienos gabalėlius. Dedame juos į troškintuvą. Sudedame smulkintas daržoves, įpilame apie pusę litro vandens, kad apsemtų mėsą ir daržoves, įberiame druskos ir įpilame porą šaukštų alyvuogių aliejaus. Troškintuvą uždengiame dangčiu ir statome ant ugnies. Pamaišydami troškiname apie 30 minučių, kol visos daržovės taps minkštos. Prieš išjungiant ugnį, sudedame petražolių ir lauro lapelius, uždengiame ir dar minutę patroškiname.
Skanaus!