Gaiviosios salotos
Ingredientai
Salotos, lapai
Agurkai, 1 vienetas
Forminė duona, riekės, 4 vienetai
Krabu lazdelės, 8 vienetai
Fermentinis sūris, 150 gramų
Padažui:
indelio majonezo
žalumynų
daug česnako (galima net visą galvutę)
pipirų, baziliko, druskos (pagal skonį)
Gaminimas
Duoną paskrudiname ir supjaustome kubeliais. Agurką nulupame, salotas ir krabų lazdeles supjaustome smulkiai. Ruošiame padažą. Žalumynus susmulkiname, česnaką išspaudžiame ir viską sumaišome su majonezu. Įberiame baziliko, pipirų ir druskos. Į stalą salotas ir padažą tiekiame atskirai, kad nesuminkštėtų duonytė. Kiekvienas pagal skonį ir norą įsideda padažo.
Skanaus!