Atgal į sąrašą

Graikiškas baklažanų apkepas

Ingredientai

Baklažanai, 4 vienetai

Jautienos faršas, 400 gramų

Svogūnai, didelis, 1 vienetas

Česnakai, 3 skiltelės

Pomidorų padažas, natūralus, 200 gramų

Druska

Juodieji pipirai

Alyvuogių aliejus

Gaminimas

Baklažanus perpjauname išilgai per pusę, išskobiame vidų, pabarstome druska, paliekame, kol apkepsime faršą.

Keptuvėje su trupučiu aliejaus apkepame smulkiai supjaustytą svogūną ir česnaką, sudedame faršą, pakepame 5 min., supilame pomidorų padažą, įdedame druskos, pipirų, pakepame 15 min.

Pasiruošiame bešamelį: 2 šaukštai sviesto, 2 šaukstai miltų, 2 kiaušinio tryniai, 1/2 ltr. pieno, 300g. lydyto sūrio. Ištirpiname sviestą, dedame miltus, pakaitiname truputį, supilame karštą pieną. Maišydami, supilame kiaušinių trynius. Užverdame ir įdedame 300 gr. tarkuoto lydyto sūrio.

Baklažano puseles užpildome faršo įdaru, ant viršaus užpilame bešamelio padažą, dedame į aliejumi išteptą skardą. Į skardą galima įpilti truputį vandens. Kepame 180˚C orkaitėje apie 30-40 min, kol bešamelio padažas apskrus.

Skanaus!