Atgal į sąrašą

Įdaryta cukinija

Ingredientai

Cukinija, didelė, 1 vienetas

Kiaulienos faršas, 330 gramų

Morkos, nedidelė, 1 vienetas

Svogūnai, nedidelis, 1 vienetas

Paprika, geltonoji, nedidelė, 1 vienetas

Pomidorai, nedideli, 2 vienetai

Česnakai, 2 skiltelės

Ryžiai, 1 stiklinė

Pomidorų padažas, 2 šaukštai

Majonezas, 2 šaukštai

Fermentinis sūris, 180 gramų

Druska

Juodieji pipirai

Raudonėliai (Oreganas)

Gaminimas

Cukiniją perpjaukite išilgai pusiau, išskobkite, įtrinkite česnaku, druska ir palikite pastovėti. Pasūdytame vandenyje išvirkite ryžius. Susmulkintą svogūną, stambia tarka tarkuotą morką, kubeliais supjaustytą papriką pakepinkite su trupučiu aliejaus ir sumaišykite viską su faršu, pagardinkite trupučiu druskos, juodųjų maltų pipirų ar kitų mėgstamų prieskonių. Į paruoštą faršą įmaišykite virtus ryžius. Cukinijos puseles įdarykite paruoštu faršu, sudėkite ant viršaus pomidorų griežinėlius ir, sudėję į aliejumi išteptą skardą, apie valandą kepkite gerai įkaitintoje orkaitėje. Maždaug 15 minučių iki kepimo pabaigos išimkite iš orkaitės, pašlakstykite pomidorų padažo bei majonezo mišiniu ir ,apibarstę tarkuotu sūriu, kepkite, kol sūris truputėlį apskrus. Tiekite su virtomis bulvėmis arba ryžiais.

Skanaus!