Atgal į sąrašą

Įdarytas baklažanas

Ingredientai

Baklažanai, 2 vienetai

Pomidorai, 4 vienetai

Svogūnai, 2 vienetai

Bandelės, „prancūziškos“, 1 vienetas

Česnakai, 3 skiltelės

Juodieji pipirai

Sviestas, 60 gramų

Fermentinis sūris, 300 gramų

Petražolės

Druska

Gaminimas

Bakalažanus perpjaukite išilgai, išpjaukite minkštimą. Baklažano vidų pasūdykite, pabarstykite pipirais, ištepkite sviestu. Smulkiai supjaustykite svogūnus ir pakepinkite keptuvėje. Pakepintą svogūną sumaišykite su smulkintu baklažano minkštimu, smulkintais pomidorais, česnakais ir piene mirkyta bandele. Gautą masę paskaninkite petražolėmis ir pipirais. Paruoštą įdarą sudėkite į baklažanų puseles, apibarstykite sūriu. Kepkite vidutinio karštumo orkaitėje apie 30 min.

Skanaus!