Įdarytas baklažanas
Ingredientai
Baklažanai, 2 vienetai
Pomidorai, 4 vienetai
Svogūnai, 2 vienetai
Bandelės, „prancūziškos“, 1 vienetas
Česnakai, 3 skiltelės
Juodieji pipirai
Sviestas, 60 gramų
Fermentinis sūris, 300 gramų
Petražolės
Druska
Gaminimas
Bakalažanus perpjaukite išilgai, išpjaukite minkštimą. Baklažano vidų pasūdykite, pabarstykite pipirais, ištepkite sviestu. Smulkiai supjaustykite svogūnus ir pakepinkite keptuvėje. Pakepintą svogūną sumaišykite su smulkintu baklažano minkštimu, smulkintais pomidorais, česnakais ir piene mirkyta bandele. Gautą masę paskaninkite petražolėmis ir pipirais. Paruoštą įdarą sudėkite į baklažanų puseles, apibarstykite sūriu. Kepkite vidutinio karštumo orkaitėje apie 30 min.
Skanaus!