Atgal į sąrašą

Jautiena su svogūnais kinietiškai

Ingredientai

Jautiena, 330 gramų

Svogūnai, 2 vienetai

Česnakai, 5 skiltelės

Imbieras, tarkuotas, 1 šaukštas

Krakmolas, kukurūzų, 2 šaukštai

Sultinys, daržovių arba vištienos, 150 mililitrų

Cukrus, 4 šaukštai

Sojos padažas, šviesusis, 2 šaukštai

Sojos padažas, tamsusis, 4 šaukštai

Austrių padažas, 2 šaukštai

Aliejus, 5 šaukštai

Gaminimas

Jautieną smulkiai supjaustome, maždaug 4 cm ilgio ir 1 cm storio gabalėliais. Mėsą sudedame į indą, užberiame 2 šaukštais cukraus ir 2 šaukštais krakmolo, užpilame šviesiu sojos padažu. Gerai išmaišome ir paliekame marinuotis 10-15 min.

Svogūnus supjaustome stambiais kubeliais. Česnaką ir imbierą smulkiai sukapojame. Į keptuvę pilame aliejų ir kaitiname ant didelės ugnies. Kai aliejus įkaista, beriame į keptuvę svogūnus, česnaką ir imbierą. Maišydami daržoves, kepiname apie 20 sekundžių, tada sumetame jautienos gabalėlius. Maišydami kepame kol mėsa apskrus. Tuomet į keptuvę pilame sultinį, austrių padažą, tamsųjį sojos padažą ir porą šaukštų cukraus ir troškiname, kol susidarys tirštas rudas padažas. Tiekiame su virtais ryžiais.

Skanaus!