Jautiena su svogūnais kinietiškai
Ingredientai
Jautiena, 330 gramų
Svogūnai, 2 vienetai
Česnakai, 5 skiltelės
Imbieras, tarkuotas, 1 šaukštas
Krakmolas, kukurūzų, 2 šaukštai
Sultinys, daržovių arba vištienos, 150 mililitrų
Cukrus, 4 šaukštai
Sojos padažas, šviesusis, 2 šaukštai
Sojos padažas, tamsusis, 4 šaukštai
Austrių padažas, 2 šaukštai
Aliejus, 5 šaukštai
Gaminimas
Jautieną smulkiai supjaustome, maždaug 4 cm ilgio ir 1 cm storio gabalėliais. Mėsą sudedame į indą, užberiame 2 šaukštais cukraus ir 2 šaukštais krakmolo, užpilame šviesiu sojos padažu. Gerai išmaišome ir paliekame marinuotis 10-15 min.
Svogūnus supjaustome stambiais kubeliais. Česnaką ir imbierą smulkiai sukapojame. Į keptuvę pilame aliejų ir kaitiname ant didelės ugnies. Kai aliejus įkaista, beriame į keptuvę svogūnus, česnaką ir imbierą. Maišydami daržoves, kepiname apie 20 sekundžių, tada sumetame jautienos gabalėlius. Maišydami kepame kol mėsa apskrus. Tuomet į keptuvę pilame sultinį, austrių padažą, tamsųjį sojos padažą ir porą šaukštų cukraus ir troškiname, kol susidarys tirštas rudas padažas. Tiekiame su virtais ryžiais.
Skanaus!