Kiaulienos obuolys
Ingredientai
Kiauliena, 200 gramų
Obuoliai, 3 vienetai
Bulvės, 2 vienetai
Morkos, 1 vienetas
Fermentinis sūris, 80 gramų
Medus, 1 šaukštas
Kardamonas
Cinamonas
Padažui: 1 šaukštas sviesto, 1 šaukštas miltų, 1 šaukštas grietinės, prieskonių pagal skonį.
Gaminimas
Kiaulieną supjaustome mažais kubeliais ir apkepame. Baigiant kepti, dedame šaukštelį medaus, kardamono, žiupsnelį cinamono ir sudedame tarkuotą morką. Išverdame bulves ir supjaustome kubeliais.
Pasiruošiame padažiuką: svieste apkepiname miltus, dedame mėgstamų prieskonių ir šaukštą grietinės.
Obuoliui nupjauname viršunėlę, išskobiame ir dedame po truputį: bulvės gabaliuką, kiaulienos, bulvės, kiaulienos ir galiausiai užbarstome trupučiu tarkuoto fermentinio sūrio. Užpilame padažu. Obuolį iš išorės aptepame kiaušinio baltymu. Kepame gerai įkaitintoje orkaitėje apie 8-10 minučių.
Skanaus!