Atgal į sąrašą

Kiaulienos obuolys

Ingredientai

Kiauliena, 200 gramų

Obuoliai, 3 vienetai

Bulvės, 2 vienetai

Morkos, 1 vienetas

Fermentinis sūris, 80 gramų

Medus, 1 šaukštas

Kardamonas

Cinamonas

Padažui: 1 šaukštas sviesto, 1 šaukštas miltų, 1 šaukštas grietinės, prieskonių pagal skonį.

Gaminimas

Kiaulieną supjaustome mažais kubeliais ir apkepame. Baigiant kepti, dedame šaukštelį medaus, kardamono, žiupsnelį cinamono ir sudedame tarkuotą morką. Išverdame bulves ir supjaustome kubeliais.

Pasiruošiame padažiuką: svieste apkepiname miltus, dedame mėgstamų prieskonių ir šaukštą grietinės.

Obuoliui nupjauname viršunėlę, išskobiame ir dedame po truputį: bulvės gabaliuką, kiaulienos, bulvės, kiaulienos ir galiausiai užbarstome trupučiu tarkuoto fermentinio sūrio. Užpilame padažu. Obuolį iš išorės aptepame kiaušinio baltymu. Kepame gerai įkaitintoje orkaitėje apie 8-10 minučių.

Skanaus!