Atgal į sąrašą

Konservuotos šparaginės pupelės

Ingredientai

Šparaginės pupelės, 500 gramų

Vanduo, 1.4 litro

Actas, 1 stiklinė

Lauras, lapeliai, 3 vienetai

Kalendra

Krapai

Cukrus, 5 šaukštai

Druska, 3 šaukštai

Gaminimas

Paruoškite marinatą: sudėkite prieskonius į verdantį vandenį, minutę pavirinkite. Į marinatą galite įdėti ir česnako skiltelių, lauro lapelių, kvapiųjų pipirų.

Pupelių ankštis nuplaukite, nupjaukite galiukus, sudėkite į puodą su verdančiu vandeniu ir pavirkite 3 minutes. Išgriebkite ir nuplaukite šaltu vandeniu, sudėkite į švarius stiklainius, užpilkite marinatu.

Stiklainius dėkite į puodą su verdančiu vandeniu, uždėkite, bet neužsukite dangtelius. Stiklainius verdančiame vandenyje taip kaitinkite pusvalandį, tuomet užsukite ir apverskite, palikite kol atšals. Laikyti šaltai.

Skanaus!