Konservuotos šparaginės pupelės
Ingredientai
Šparaginės pupelės, 500 gramų
Vanduo, 1.4 litro
Actas, 1 stiklinė
Lauras, lapeliai, 3 vienetai
Kalendra
Krapai
Cukrus, 5 šaukštai
Druska, 3 šaukštai
Gaminimas
Paruoškite marinatą: sudėkite prieskonius į verdantį vandenį, minutę pavirinkite. Į marinatą galite įdėti ir česnako skiltelių, lauro lapelių, kvapiųjų pipirų.
Pupelių ankštis nuplaukite, nupjaukite galiukus, sudėkite į puodą su verdančiu vandeniu ir pavirkite 3 minutes. Išgriebkite ir nuplaukite šaltu vandeniu, sudėkite į švarius stiklainius, užpilkite marinatu.
Stiklainius dėkite į puodą su verdančiu vandeniu, uždėkite, bet neužsukite dangtelius. Stiklainius verdančiame vandenyje taip kaitinkite pusvalandį, tuomet užsukite ir apverskite, palikite kol atšals. Laikyti šaltai.
Skanaus!