Atgal į sąrašą

Kremas su uogų užpilu

Ingredientai

250 ml pieno

5 kiaušinių trynių

300 g. cukraus

2 šaukštų želatinos

250 g. grietinėlės

400 g. gervuogių arba aviečių

1 cinamono lazdelės

mėtų lapelių

Gaminimas

Kiaušinių trynius išplakite su cukrumi. Želatiną išbrinkinkite nedideliame kiekyje vandens. Pieną užvirinkite ir, nuolat maišydami, supilkite į jį išplaktus trynius. Į masę supilkite ištirpintą želatiną, gerai išmaišykite, atvėsinkite. Plaktą grietinėlę supilkite į atvėsusią masę. Nedideles formeles ištepkite sviestu, pripilkite į jas kremo ir 2 valandas šaldykite šaldiklyje. Į puodą suberkite uogas, 100 cukraus, įdėkite cinamono lazdelę ir pavirkite, kol užpilas sutirštės. Kremą išimkite iš formelių, apliekite uogų užpilu ir papuoškite mėtų lapeliais.

Skanaus!