Kremas su uogų užpilu
Ingredientai
250 ml pieno
5 kiaušinių trynių
300 g. cukraus
2 šaukštų želatinos
250 g. grietinėlės
400 g. gervuogių arba aviečių
1 cinamono lazdelės
mėtų lapelių
Gaminimas
Kiaušinių trynius išplakite su cukrumi. Želatiną išbrinkinkite nedideliame kiekyje vandens. Pieną užvirinkite ir, nuolat maišydami, supilkite į jį išplaktus trynius. Į masę supilkite ištirpintą želatiną, gerai išmaišykite, atvėsinkite. Plaktą grietinėlę supilkite į atvėsusią masę. Nedideles formeles ištepkite sviestu, pripilkite į jas kremo ir 2 valandas šaldykite šaldiklyje. Į puodą suberkite uogas, 100 cukraus, įdėkite cinamono lazdelę ir pavirkite, kol užpilas sutirštės. Kremą išimkite iš formelių, apliekite uogų užpilu ir papuoškite mėtų lapeliais.
Skanaus!