Atgal į sąrašą

Lazanija su paprikomis ir varške

Ingredientai

1 raudonosios paprikos

1 geltonosios paprikos

10 vynuoginių pomidorų

2 cukinijų

300 g špinatų

250 ml neriebios grietinės

250 g varškės

500 g pomidorų padažo

Lazanijos lakštų

Druskos, pipirų

Gaminimas

Paprikas, išėmę sėklas, smulkiai supjaustykite, pomidorus perpjaukite pusiau, cukinijas supjaustykite plonomis juostelėmis. Visas daržoves sudėkite į aliejumi išteptą skardą ir pašaukite kepti į 180 laipsnių karštumo orkaitę maždaug 20 min. Špinatus apvirkite, sumaišykite su grietine ir varške, pagardinkite druska, pipirais. Pakaitinkite pomidorų padažą. Lazanijos lakštus apvirkite. Į formą įpilkite 3 šaukštus pomidorų padažo, dėkite keletą lazanijos lakštų, ant jų sukrėskite 1/3 dalį špinatų masės ir 1/3 dalį daržovių, uždėkite keletą lazanijos lakštų, tada apliekite 1/3 pomidorų padažo ir sudėkite likusią špinatų masę bei daržoves. Ant viršaus uždėkite keletą lazanijos lakštų ir apliekite pomidorų padažu. Paruoštą lazaniją pašaukite į 180 laipsnių karštumo orkaitę. Kepkite apie 30 min.

Skanaus!