Atgal į sąrašą

Makaronai su daržovėmis ir pievagrybiais

Ingredientai

Spageti, 150 gramų

Česnakai, 3 vienetai

Alyvuogių aliejus, 3 šaukštai

Cukinija, nedidelė, 1 vienetas

Porai, nedidelis, 1 vienetas

Paprika, 1 vienetas

Pievagrybiai, 80 gramų

Pomidorai, konservuoti savose sultyse, skardinė, 1 vienetas

Juodieji pipirai

Druska

Raudonėliai (Oreganas)

Bazilikas

Mairūnas

Prieskoniai, makaronų

Fermentinis sūris, 50 gramų

Gaminimas

Į verdantį pasūdytą vandenį sudėkite spageti makaronus ir virkite pamaišydami tiek laiko, kiek nurodyta ant makaronų pakuotės. Nepervirkite, nes spageti dar troškinsis su daržovėmis padaže. Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų, sudėkite smulkintą česnaką ir trumpai apkepinkite. Tuomet sudėkite kubeliais supjaustytą cukiniją, papriką ir griežinėliais supjaustytą porą. Pamaišykite ir pakepinkite kelias minutes. Tada sudėkite riekutėmis pjaustytus pievagrybius, išmaišykite, dar kelias minutes patroškinkite. Supilkite konservuotus pomidorus, pabarstykite druska, pipirais ir kitais nurodytais prieskoniais. Dar šiek tiek pakepkite, kol masė sutirštės. Tada suverskite spageti makaronus į keptuvę, išmaišykite ir išjunkite ugnį.

Makaronus dėkite į lėkštes ir pabarstykite tarkuotu fermentiniu sūriu.

Skanaus!