Makaronai su daržovėmis ir pievagrybiais
Ingredientai
Spageti, 150 gramų
Česnakai, 3 vienetai
Alyvuogių aliejus, 3 šaukštai
Cukinija, nedidelė, 1 vienetas
Porai, nedidelis, 1 vienetas
Paprika, 1 vienetas
Pievagrybiai, 80 gramų
Pomidorai, konservuoti savose sultyse, skardinė, 1 vienetas
Juodieji pipirai
Druska
Raudonėliai (Oreganas)
Bazilikas
Mairūnas
Prieskoniai, makaronų
Fermentinis sūris, 50 gramų
Gaminimas
Į verdantį pasūdytą vandenį sudėkite spageti makaronus ir virkite pamaišydami tiek laiko, kiek nurodyta ant makaronų pakuotės. Nepervirkite, nes spageti dar troškinsis su daržovėmis padaže. Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų, sudėkite smulkintą česnaką ir trumpai apkepinkite. Tuomet sudėkite kubeliais supjaustytą cukiniją, papriką ir griežinėliais supjaustytą porą. Pamaišykite ir pakepinkite kelias minutes. Tada sudėkite riekutėmis pjaustytus pievagrybius, išmaišykite, dar kelias minutes patroškinkite. Supilkite konservuotus pomidorus, pabarstykite druska, pipirais ir kitais nurodytais prieskoniais. Dar šiek tiek pakepkite, kol masė sutirštės. Tada suverskite spageti makaronus į keptuvę, išmaišykite ir išjunkite ugnį.
Makaronus dėkite į lėkštes ir pabarstykite tarkuotu fermentiniu sūriu.
Skanaus!