Menkės ir daržovių šiupinys moliniame puodelyje
Ingredientai
Saulėgrąžų aliejus, 30 gramų
Druska, 0.5 šaukštelio
Bulvės, mažos, 200 gramų
Morkos, mažos, 100 gramų
Svogūnai, 100 gramų
Žirniai, 50 gramų
Menkės, filė, 200 gramų
Česnakai, skiltelės, 3 vienetai
Sultinys, žuvies, 150 gramų
Krapai
Juodieji pipirai
Gaminimas
Į molinį troškinimo puodelį įpilti du šaukštus (30g) saulėgrąžų aliejaus, įberti pusę šaukštelio (5g) druskos, sudėti mažų šviežių bulvyčių (200g), mažų šviežių morkyčių (100g) ir griežinėliais pjaustytą svogūną (100g), įberti 2 šaukštus (50g) šviežių žirnių. Ant daržovių sudėti 200g šviežios menkės filė, smulkiai sukapotą česnaką, supilti 150g žuvies sultinio, užbarstyti smulkintais krapais, pagardinti druska, maltais juodaisiais pipirais, uždengti dangteliu ir troškinti 190˚C orkaitėje apie pusvalandį, kol bulvytės suminkštės.
Vietoje žuvies sultinio galima pilti baltą sausą vyną.
Skanaus!