Atgal į sąrašą

Menkės ir daržovių šiupinys moliniame puodelyje

Ingredientai

Saulėgrąžų aliejus, 30 gramų

Druska, 0.5 šaukštelio

Bulvės, mažos, 200 gramų

Morkos, mažos, 100 gramų

Svogūnai, 100 gramų

Žirniai, 50 gramų

Menkės, filė, 200 gramų

Česnakai, skiltelės, 3 vienetai

Sultinys, žuvies, 150 gramų

Krapai

Juodieji pipirai

Gaminimas

Į molinį troškinimo puodelį įpilti du šaukštus (30g) saulėgrąžų aliejaus, įberti pusę šaukštelio (5g) druskos, sudėti mažų šviežių bulvyčių (200g), mažų šviežių morkyčių (100g) ir griežinėliais pjaustytą svogūną (100g), įberti 2 šaukštus (50g) šviežių žirnių. Ant daržovių sudėti 200g šviežios menkės filė, smulkiai sukapotą česnaką, supilti 150g žuvies sultinio, užbarstyti smulkintais krapais, pagardinti druska, maltais juodaisiais pipirais, uždengti dangteliu ir troškinti 190˚C orkaitėje apie pusvalandį, kol bulvytės suminkštės.

Vietoje žuvies sultinio galima pilti baltą sausą vyną.

Skanaus!