Pangasija su pomidorais ir svogūnų laiškais
Ingredientai
Žuvis, pangasijų filė, 800 gramų
Aliejus, 6 šaukštai
Krakmolas, kukurūzų, 5 šaukštai
Druska, 1 šaukštelis
Baltieji pipirai, 0.5 šaukštelio
Imbieras, smulkintas, 1 šaukštelis
Svogūnai, laiškai, 50 gramų
Pomidorai, 3 vienetai
Čili, saldus čili padažas, 4 šaukštai
Cukrus, 1 šaukštas
Vanduo, 0.5 stiklinės
Sojos padažas, 1 šaukštas
Pomidorų padažas, 4 šaukštai
Gaminimas
Žuvies filė supjaustykite į maždaug 2-3 dalis, pavoliokite kukurūzų krakmole, užberkite šaukštelį druskos ir pusę šaukštelio baltųjų pipirų. Pusvalandžiui palikite pasimarinuoti. Tuomet iš abiejų pusių apkepkite keptuvėje su šlakeliu aliejaus. Išimkite ir sudėkite į lėkštę.
Pasiruoškite padaža: indelyje sumaišykite pomidorų padažą, saldųjį čili padažą, cukrų, vandenį ir sojos padažą, įberkite šaukštą kukurūzų krakmolo ir gerai išmaišykite.
Pomidorus supjaustykite didesniais kubeliais, svogūnų laiškus į maždaug 4 cm ilgio dalis ir susmulkinkite imbierą.
Keptuvėje įkaitinkite 2 šaukštus aliejaus, įmeskite smulkintą imbierą ir maišydami pakepinkite apie 10 sekundžių. Tada sudėkite svogūnų laiškus ir pomidorus, maišydami pakepkite apie 2-3 minutes, supilkite paruoštą padažą ir dar patroškinkite. Padažą užpilkite ant iškeptos žuvies. Patiekite su ryžiais.
Skanaus!