Atgal į sąrašą

Pangasija su pomidorais ir svogūnų laiškais

Ingredientai

Žuvis, pangasijų filė, 800 gramų

Aliejus, 6 šaukštai

Krakmolas, kukurūzų, 5 šaukštai

Druska, 1 šaukštelis

Baltieji pipirai, 0.5 šaukštelio

Imbieras, smulkintas, 1 šaukštelis

Svogūnai, laiškai, 50 gramų

Pomidorai, 3 vienetai

Čili, saldus čili padažas, 4 šaukštai

Cukrus, 1 šaukštas

Vanduo, 0.5 stiklinės

Sojos padažas, 1 šaukštas

Pomidorų padažas, 4 šaukštai

Gaminimas

Žuvies filė supjaustykite į maždaug 2-3 dalis, pavoliokite kukurūzų krakmole, užberkite šaukštelį druskos ir pusę šaukštelio baltųjų pipirų. Pusvalandžiui palikite pasimarinuoti. Tuomet iš abiejų pusių apkepkite keptuvėje su šlakeliu aliejaus. Išimkite ir sudėkite į lėkštę.

Pasiruoškite padaža: indelyje sumaišykite pomidorų padažą, saldųjį čili padažą, cukrų, vandenį ir sojos padažą, įberkite šaukštą kukurūzų krakmolo ir gerai išmaišykite.

Pomidorus supjaustykite didesniais kubeliais, svogūnų laiškus į maždaug 4 cm ilgio dalis ir susmulkinkite imbierą.

Keptuvėje įkaitinkite 2 šaukštus aliejaus, įmeskite smulkintą imbierą ir maišydami pakepinkite apie 10 sekundžių. Tada sudėkite svogūnų laiškus ir pomidorus, maišydami pakepkite apie 2-3 minutes, supilkite paruoštą padažą ir dar patroškinkite. Padažą užpilkite ant iškeptos žuvies. Patiekite su ryžiais.

Skanaus!