Atgal į sąrašą

Skumbrė su agrastų padažu ir garintomis morkomis

Ingredientai

Skumbrė, 1 vienetas

Actas, obuolių

Juodieji pipirai

Krapai, ar peletrūnai

Druska

Saulėgrąžų aliejus

Agrastai, 95 gramai (arba spanguolės)

Vanduo, 1 šaukštas

Cukrus, 7 gramai

Sviestas, naminis, 15 gramų

Gaminimas

Skumbrę išvalykite, pašlakstykite šaukštu obuoliu acto, pagardinkite druska ir maltais juodaisiais pipirais, į vidų įdėkite peletrūnų (jei neturite, galima dėti krapus arba petražoles) ir suvožkite puseles.

Skumbrei keliose vietose įstrižai įpjaukite nugarą, pagardinkite druska, teptuku aptepkite saulėgrąžų aliejumi ir kepkite ant grotelių arba keptuvėje iš abieju pusių po 7-9 minutes.

95 g. agrastų nukarpykite uodegėles, suberkite į keptuvę, įpilkite šaukštą vandens, įberkite 7 g. cukraus ir virkite ant mažos ugnies, kol agrastai suminkštės. Kelias uogas pasilikite papuošimui, o likusias pertrinkite per smulkų sietelį. Keptuvėje įkaitinkite 15 g. naminio sviesto, žiupsnelį džiovintų peletrūnų ir suplakite su agrastų tyrele.

Garnyrui patiekite garintų morkų juostelių ir citrinos skiltelę.

Skanaus!