Skumbrė su agrastų padažu ir garintomis morkomis
Ingredientai
Skumbrė, 1 vienetas
Actas, obuolių
Juodieji pipirai
Krapai, ar peletrūnai
Druska
Saulėgrąžų aliejus
Agrastai, 95 gramai (arba spanguolės)
Vanduo, 1 šaukštas
Cukrus, 7 gramai
Sviestas, naminis, 15 gramų
Gaminimas
Skumbrę išvalykite, pašlakstykite šaukštu obuoliu acto, pagardinkite druska ir maltais juodaisiais pipirais, į vidų įdėkite peletrūnų (jei neturite, galima dėti krapus arba petražoles) ir suvožkite puseles.
Skumbrei keliose vietose įstrižai įpjaukite nugarą, pagardinkite druska, teptuku aptepkite saulėgrąžų aliejumi ir kepkite ant grotelių arba keptuvėje iš abieju pusių po 7-9 minutes.
95 g. agrastų nukarpykite uodegėles, suberkite į keptuvę, įpilkite šaukštą vandens, įberkite 7 g. cukraus ir virkite ant mažos ugnies, kol agrastai suminkštės. Kelias uogas pasilikite papuošimui, o likusias pertrinkite per smulkų sietelį. Keptuvėje įkaitinkite 15 g. naminio sviesto, žiupsnelį džiovintų peletrūnų ir suplakite su agrastų tyrele.
Garnyrui patiekite garintų morkų juostelių ir citrinos skiltelę.
Skanaus!