Špinatų ir rūgštynių sriuba
Ingredientai
Rugštynės, konservuotos, 100 mililitrų
Špinatai, 200 gramų
Sultinys, daržovių, 1 litras
Bulvės, 3 vienetai
Morkos, 1 vienetas
Kiaušiniai, virti, 2 vienetai
Grietinė
Juodieji pipirai
Druska
Žalumynai (įvairūs)
Sviestas, kepimui
Gaminimas
Špinatus nuplauti, susmulkinti ir apkepti su gabalėliu sviesto. Į sultinį sudėti pjaustytą morką ir bulves. Virti kol suminkštės. Tuomet įdėti špinatus, rugštynes, druską ir pipirus. Ir virti apie 10-15 min. Patiekti didelėse lėkštėse su keliais virtų kiaušinių griežinėliais, grietine ir smulkintais žalumynais.
Skanaus!