Atgal į sąrašą

Špinatų ir rūgštynių sriuba

Ingredientai

Rugštynės, konservuotos, 100 mililitrų

Špinatai, 200 gramų

Sultinys, daržovių, 1 litras

Bulvės, 3 vienetai

Morkos, 1 vienetas

Kiaušiniai, virti, 2 vienetai

Grietinė

Juodieji pipirai

Druska

Žalumynai (įvairūs)

Sviestas, kepimui

Gaminimas

Špinatus nuplauti, susmulkinti ir apkepti su gabalėliu sviesto. Į sultinį sudėti pjaustytą morką ir bulves. Virti kol suminkštės. Tuomet įdėti špinatus, rugštynes, druską ir pipirus. Ir virti apie 10-15 min. Patiekti didelėse lėkštėse su keliais virtų kiaušinių griežinėliais, grietine ir smulkintais žalumynais.

Skanaus!