Atgal į sąrašą

Suši su lašiša

Ingredientai

Ryžiai

Jūros dumblių lapai

Actas, ryžių

Sojos padažas

Lašiša, filė

Vasabi

Sezamas, sėklos

Avokadai

Agurkai

Paprika

Gaminimas

Daržoves ir lašišą supjaustykite juostelėmis. Išvirkite ryžius: 175 g. specialių sušiams skirtų ryžių, 250 ml. vandens. Kai vanduo pradeda virti, puodą uždenkite dangčiu ir virkite 4-5 minutes. Tuomet išjunkite ugnį, nupilkite vandenį ir palaikykite taip ryžius 10 minučių. Užpilkite ryžius padažu.

Padažas gaminamas taip:

1 šaukštas druskos

1 šaukštas cukraus

2 šaukštai ryžių acto

Šie ingridientai kaitinami kol ištirps. Padažu užpilkite ryžius ir išmaišykite. Kai ryžiai atauš, galima pradėti gaminti suši. Paimkite jūros dumblių lapą ir paklokite jį ant bambukinio kilimėlio. Nuplaukite rankas šaltu vandeniu ir vientisu sluoksniu išdėliokite virtus ryžius ant dumblių lapo, paspausdami. Vieną dumblių lapo kraštą palikite neuždengtą, kad jis galėtų apsupti ruloną ir sulipti. Lapo viduryje juostele sudėkite lašišą ir daržoves taip, kad, susukus, jos butų suši viduryje, tačiau ne per daug, kad liktų laisvo dumblių lapo susukus (suši bus tvirtesni). Bambukinio kilimo pagalba viską susukite į ruloną. Dalį dumblių lapo, kuris liko laisvas, patepkite vandeniu, kad jis priliptų. Aptepkite visą suši vandeniu ir supjaustykite jį į 8 dalis. Sušis valgomas, pavilgius gabalėlį į sojos ir vasabi padažus.

Skanaus!