Atgal į sąrašą

Troškinta lydeka

Ingredientai

Lydeka, 1 kilogramas

Sviestas, 2 šaukštai

Svogūnai, 1 vienetas

Morkos, 1 vienetas

Citrinos, 0.5 vieneto

Kvietiniai miltai, 4 šaukštai

Aliejus, 0.5 stiklinės

Grietinė, 2 šaukštai

Juodieji pipirai

Lauras, lapeliai, 2 vienetai

Druska

Gaminimas

Išdorota žuvis supjaustoma, pasūdoma, apibarstoma prieskoniais, pavoliojama miltuose, apkepama keptuvėje aliejuje ir sudedama į puodą. Įpylama citrinos sulčių, sultinio, įdedama supjaustytų prieskoninių daržovių ir troškinama 15-20 min. Baigiant troškinti, supilama grietinė.

Lydeka tiekiama pusdubenyje su padažu, kuriame buvo troškinta. Tinka valgyti su virtomis bulvėmis, pupelėmis.

Skanaus!