Troškinta lydeka
Ingredientai
Lydeka, 1 kilogramas
Sviestas, 2 šaukštai
Svogūnai, 1 vienetas
Morkos, 1 vienetas
Citrinos, 0.5 vieneto
Kvietiniai miltai, 4 šaukštai
Aliejus, 0.5 stiklinės
Grietinė, 2 šaukštai
Juodieji pipirai
Lauras, lapeliai, 2 vienetai
Druska
Gaminimas
Išdorota žuvis supjaustoma, pasūdoma, apibarstoma prieskoniais, pavoliojama miltuose, apkepama keptuvėje aliejuje ir sudedama į puodą. Įpylama citrinos sulčių, sultinio, įdedama supjaustytų prieskoninių daržovių ir troškinama 15-20 min. Baigiant troškinti, supilama grietinė.
Lydeka tiekiama pusdubenyje su padažu, kuriame buvo troškinta. Tinka valgyti su virtomis bulvėmis, pupelėmis.
Skanaus!