Atgal į sąrašą

Troškinta menkė

Ingredientai

Menkės, filė, 400 gramų

Svogūnai, dideli, 3 vienetai

Pomidorai, dideli, 5 vienetai

Česnakai, 3 skiltelës

Sviestas, 3 šaukštai

Aliejus, 2 šaukštai

Prieskoniai, žuvies

Citrinu sultys, vienos skiltelės

Juodieji pipirai

Sultinys, vištienos (pusė kubelio)

Gaminimas

Menkės file supjaustome gabaliukais. Pabarstome prieskoniais, apšlakstome citrinos sultimis ir paliekame marinuotis tol, kol supjaustysime daržoves.

Svogūnus supjaustome didesniais gabalėliais, česnaką smulkiai sukapojame. Pomidorus nuplikome karštu vandeniu, nulupame odelę ir supjaustome didelėmis skiltelėmis.

Į įkaitintą keptuvę dedame sviestą ir kepame žuvį kol truputį apskrus. Pakepintą žuvį sudedame į troškintuvą.

Į keptuvę, į įkaitintą aliejų suberiame pjaustytus svogūnus. Jiems šiek tiek apkepus, suberiame smulkintą česnaką, kelias minutes pakepiname ir sudedame į troškintuvą su žuvimi.

Į keptuvę pilame stiklinę vandens ir pusę kubelio vištienos sultinio. Užvirus sultiniui, suberiame pomidorus. Šiek tiek apvirus pomidorams, supilame į troškintuvą su žuvimi ir svogūnais. Troškiname ant mažos ugnies apie 15-30 min, kol didelė dalis sultinio išgaruos. Tiekti su ryžiais arba su bulvėmis.

Skanaus!