Troškinta menkė
Ingredientai
Menkės, filė, 400 gramų
Svogūnai, dideli, 3 vienetai
Pomidorai, dideli, 5 vienetai
Česnakai, 3 skiltelës
Sviestas, 3 šaukštai
Aliejus, 2 šaukštai
Prieskoniai, žuvies
Citrinu sultys, vienos skiltelės
Juodieji pipirai
Sultinys, vištienos (pusė kubelio)
Gaminimas
Menkės file supjaustome gabaliukais. Pabarstome prieskoniais, apšlakstome citrinos sultimis ir paliekame marinuotis tol, kol supjaustysime daržoves.
Svogūnus supjaustome didesniais gabalėliais, česnaką smulkiai sukapojame. Pomidorus nuplikome karštu vandeniu, nulupame odelę ir supjaustome didelėmis skiltelėmis.
Į įkaitintą keptuvę dedame sviestą ir kepame žuvį kol truputį apskrus. Pakepintą žuvį sudedame į troškintuvą.
Į keptuvę, į įkaitintą aliejų suberiame pjaustytus svogūnus. Jiems šiek tiek apkepus, suberiame smulkintą česnaką, kelias minutes pakepiname ir sudedame į troškintuvą su žuvimi.
Į keptuvę pilame stiklinę vandens ir pusę kubelio vištienos sultinio. Užvirus sultiniui, suberiame pomidorus. Šiek tiek apvirus pomidorams, supilame į troškintuvą su žuvimi ir svogūnais. Troškiname ant mažos ugnies apie 15-30 min, kol didelė dalis sultinio išgaruos. Tiekti su ryžiais arba su bulvėmis.
Skanaus!