Troškintas karosas
Ingredientai
Karosai, 1 kilogramas
Sviestas, tirpintas, 1 šaukštas
Citrinos, 1 vienetas
Džiuvėsėliai, 0.5 stiklinės
Juodieji pipirai, 4 vienetai
Lauras, lapeliai, 2 vienetai
Morkos, 1 vienetas
Svogūnai, 1 vienetas
Petražolės, šakelė, 1 vienetas
Porai, 1 vienetas
Mairūnas
Obuoliai, džiovinti
Krapai
Druska
Gaminimas
Išvalyta žuvis supjaustoma stambiais gabalais, apšlakstoma citrinos sultimis, pabarstoma druska, maltais juodaisiai pipirais ir paliekama pasimarinuoti 30 min. Į troškintuvą įpilama vandens ar sultinio, suberiamos smulkintos prieskoninės daržovės, užvirinama. Tada sudedami žuvies gabalai, sviestas, suberiami džiuvėsėliai, pjaustyti džiovinti obuoliai, tarkuota citrinos žievelė ir troškinama ant mažos ugnies.
Žuvis tiekiama, užpilta padažu, kuriame troškinosi. Tinka su moliūgų, morkų ar kitų daržovių virtomis tyrėmis.
Skanaus!