Atgal į sąrašą

Troškintas karosas

Ingredientai

Karosai, 1 kilogramas

Sviestas, tirpintas, 1 šaukštas

Citrinos, 1 vienetas

Džiuvėsėliai, 0.5 stiklinės

Juodieji pipirai, 4 vienetai

Lauras, lapeliai, 2 vienetai

Morkos, 1 vienetas

Svogūnai, 1 vienetas

Petražolės, šakelė, 1 vienetas

Porai, 1 vienetas

Mairūnas

Obuoliai, džiovinti

Krapai

Druska

Gaminimas

Išvalyta žuvis supjaustoma stambiais gabalais, apšlakstoma citrinos sultimis, pabarstoma druska, maltais juodaisiai pipirais ir paliekama pasimarinuoti 30 min. Į troškintuvą įpilama vandens ar sultinio, suberiamos smulkintos prieskoninės daržovės, užvirinama. Tada sudedami žuvies gabalai, sviestas, suberiami džiuvėsėliai, pjaustyti džiovinti obuoliai, tarkuota citrinos žievelė ir troškinama ant mažos ugnies.

Žuvis tiekiama, užpilta padažu, kuriame troškinosi. Tinka su moliūgų, morkų ar kitų daržovių virtomis tyrėmis.

Skanaus!