Atgal į sąrašą

Upėtakis su daržovėmis

Ingredientai

Cukinija, maža, 1 vienetas

Morkos, 1 vienetas

Česnakai, 2 skiltelės

Upėtakis, pailgi gabaliukai be odos, 4 vienetai

Citrinų sultys, 1 šaukštas

Druska

Juodieji pipirai

Sviestas, 50 gramų

Konservuoti žirneliai, 100 gramų

Baltas vynas, sausas, 100 mililitrų

Sultinys, žuvies, 1 stiklinė

Kiaušiniai, trynys, 1 vienetas

Grietinė, 100 mililitrų

Petražolės, papuošimui

Gaminimas

Nulupame morką, cukiniją ir supjaustome šiaudeliais, česnakus – kubeliais. Upėtakį pašlakstome citrinų sultimis ir pabarstome prieskoniais. Pusę sviesto ištirpiname ir jame apkepiname česnakus ir kitas daržoves. Karščiui atsparų indą ištepame likusiu sviestu ir beriame į jį visas apkepintas daržoves, ant viršaus dedame žuvį, apipilame puse kiekio vyno ir puse sultinio. Indą uždengiame folija ir kepame orkaitėje 20 minučių. Kol žuvis kepa, pasiruošiame padažą. Į indelį supilame likusį vyną ir sultinį ir verdame tol, kol pusė skysčio išgaruos. Tada puodelį nukeliame nuo ugnies ir supilame išplaktą grietinę su kiaušinio tryniu. Šiuo padažu užpilame žuvį su daržovėmis. Papuošiame petražolėmis ir patiekiame karštą.

Skanaus!