Atgal į sąrašą

Vasariška sriuba

Ingredientai

Agurkai, 1 vienetas

Žirniai, švieži, 2 šaukštai

Sultinys, mėsos, 4 stiklinės

Druska

Sojos padažas, 0.5 šaukšto

Kiaušiniai, 4 vienetai

Gaminimas

Agurkas nulupamas, supjaustomas nedideliais griežinėliais. Žirneliai perplaunami, suberiami į užvirintą sultinį, 10 min. paverdami, po to pasūdomi, supilamas sojos padažas, sudedami agurkai. Viską 5 min. pavirus, daržovės išgriebiamos ir padedamos šiltai, o sultinys perkošiamas. Tuo tarpu užvirinamas vanduo su actu, į jį atsargiai įmušami kiaušiniai. Jie pavirinami, kol susitraukia baltymas. Į kiekvieną lėkštę įdedama po keletą gabaliukų agurko ir po pusę šaukšto žaliųjų žirnelių, įpilama karšto sultinio, įdedama po kiaušinį. Sriuba patiekiama karšta su atskirai išvirtomis bulvėmis arba juoda duona.

Skanaus!