Atgal į sąrašą

Velykinis apkepas

Ingredientai

raudonoji paprika

raudonasis svogūnas

geltonasis svogūnas

skiltelė česnako

100-150 g mažų burokėlių lapų

75 g saliamio

2 šaukštai alyvuogių aliejaus

druskos

pipirų

muskato riešuto

8 kiaušiniai

12 vyšninių pomidorų

Gaminimas

Papriką padalykite į keturias dalis, išimkite sėklas ir supjaustykite stambiais kubeliais. Svogūnus nulupkite, supjaustykite juostelėmis, česnaką – susmulkinkite. Burokėlių lapelius nuplaukite ir nusausinkite, dešrą supjaustykite juostelėmis. Aliejų įkaitinkite keptuvėje, sudėkite paprikas, česnakus, svogūnus ir porą minučių pakepkite. Suberkite burokėlių lapelius ir dar minutę kepkite. Paskaninkite druska, pipirais, muskatu, sudėkite dešros juosteles. Kiaušinius išplakite su trupučiu druskos ir pipirų. Į skardą įtieskite kepimo popieriaus, sudėkite keptas daržoves. Daržoves užpilkite kiaušinių plakiniu. Ant plakinio viršaus sudėkite pomidorus. Kepkite 190 laipsnių orkaitėje apie 25 minutes. Apkepą supjaustykite. Patiekite po kelis, ant iešmelių pasmeigtus gabalėlius.

Skanaus!