Velykinis apkepas
Ingredientai
raudonoji paprika
raudonasis svogūnas
geltonasis svogūnas
skiltelė česnako
100-150 g mažų burokėlių lapų
75 g saliamio
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
druskos
pipirų
muskato riešuto
8 kiaušiniai
12 vyšninių pomidorų
Gaminimas
Papriką padalykite į keturias dalis, išimkite sėklas ir supjaustykite stambiais kubeliais. Svogūnus nulupkite, supjaustykite juostelėmis, česnaką – susmulkinkite. Burokėlių lapelius nuplaukite ir nusausinkite, dešrą supjaustykite juostelėmis. Aliejų įkaitinkite keptuvėje, sudėkite paprikas, česnakus, svogūnus ir porą minučių pakepkite. Suberkite burokėlių lapelius ir dar minutę kepkite. Paskaninkite druska, pipirais, muskatu, sudėkite dešros juosteles. Kiaušinius išplakite su trupučiu druskos ir pipirų. Į skardą įtieskite kepimo popieriaus, sudėkite keptas daržoves. Daržoves užpilkite kiaušinių plakiniu. Ant plakinio viršaus sudėkite pomidorus. Kepkite 190 laipsnių orkaitėje apie 25 minutes. Apkepą supjaustykite. Patiekite po kelis, ant iešmelių pasmeigtus gabalėlius.
Skanaus!