Viščiukas su daržovėmis
Ingredientai
Višta, 1 vienetas
Bulvės, 4 vienetai
Morkos, 2 vienetai
Paprika, 1 vienetas
Pievagrybiai, 5 vienetai
Svogūnai, 2 vienetai
Prieskoniai, vištienos
Įdarui:
150 g maltos mėsos
100 g vištų kepenėlių
1 svogūno
1 kiaušinio
3 skiltelių česnako
Po 1 šaukštelį kapotų petražolių ir krapų
Tarkuoto batono
Druskos, pipirų
Gaminimas
Susmulkinkite vištų kepenėles, sudėkite į maltą mėsą, sumaišykite su prieskoniais, tarkuotu česnaku ir žalumynais. Svogūnus susmulkinkite, įdėkite kiaušinį ir batoną, išmaišykite. Paruoštu įdaru įdarykite viščiuką, pabarstykite druska, pipirais, prieskoniais. Viščiuką įdėkite į kepimo formą, kepkite apie 90 min. uždengtą. Atidenkite, likus 15 min. iki kepimo pabaigos. Bulves, morkas, paprika, grybus, svogūnus supjaustykite griežinėliais, patroškinkite keptuvėje ir patiekite su keptu viščiuku.
Skanaus!